top of page
  • תמונת הסופר/תלטפל בעסק | שיווק למטפלים

למה מטפלת עצמאית צריכה איגוד מקצועי?

אנחנו פוגשות לא מעט מטפלות ומטפלים שממש לא ברור להם למה כדאי או חשוב להצטרף לאיגוד מקצועי. זה נשמע ארכאי כזה, הסתדרותי, מיותר ובכלל - במה האיגוד כבר יכול לעזור לי אם יש לי קליניקה עצמאית?

אז זהו. שהוא יכול.

כמי שרואות את שוק מקצועות הטיפול מבחוץ ומתבוננות לאורך כל השנה על ההבדלים בין הדיסציפלינות השונות - קל לנו מאוד לראות את ההבדלים בין תחומי הטיפול המאוגדים, שיש להם איגוד מקצועי מסודר, פעיל ודומיננטי (ולפעמים כמה איגודים מקבילים) לבין המקצועות הלא מאוגדים או אלה שאצלם יש איגוד חלש, שלא מצליח לרתום מטפלים ומטפלות להשתייך ומתקשה להוכיח את זכות הקיום שלו.


החלטנו לעשות סדר בתשובה לשאלה - למה לי בכלל להצטרף לאיגוד מקצועי?


1. הסמכה והכרה מקצועית

בעידן שבו שיטות טיפול והכשרות צצות מכל עבר ואין הסדרה חוקית מסודרת לחלק גדול מהמקצועות - לאיגודים המקצועיים יש תפקיד חיוני בהגדרה מי הוא מטפל מוסמך בדיסציפלינה שלהם.

איגודים מכירים במוסדות ומסגרות הכשרה וחלקם עושים מבחני הסמכה מקצועיים, על מנת לשמור על הרף המקצועי ולסייע לקהל המטופלים להבחין בין מטפלים מקצועיים שעברו הכשרה ראויה לכאלה שלא.

עבורך, ההשתייכות לאיגוד מקצועי מחזקת את המוניטין והאמינות שלך, מבדלת אותך ממטפלים בעלי הכשרה לא מספקת ומסייעת למטופלים פוטנציאליים להגיע לקליניקה שלך.


2. קהילה מקצועית

כבר דיברנו לא מעט על הבדידות של המטפלות והמטפלים העצמאיים. השתייכות לאיגוד מקצועי היא גם השתייכות לקהילה שנותנת תמיכה, גיבוי וליווי, לפעמים כבר בשלב ההכשרה (איגודים רבים מהווים בית מקצועי גם לסטודנטיות וסטודנטים), ולאחר מכן - בשלבים הראשונים של הקמת הקליניקה העצמאית וכמובן בהמשך. באמצעות קבוצות וירטואליות (וואטסאפ, פייסבוק), סניפים מקומיים או מפגשים ארציים הם יוצרים מרחב להתייעצויות, למידה והפריה, הפניות הדדיות, נטוורקינג, קבוצות עמיתים ועוד ועוד. הכוח של החיבורים הקולגיאליים שמתאפשרים בזכות קהילה כזו הוא עצום - הן ברמה האישית והן ברמה הניהולית והשיווקית של הקליניקה.


3. ייצוג וכוח מול דרג קבלת ההחלטות, התקשורת והרשויות

חלק ממטרת ההצטרפות לאיגודים היא קולקטיבית - להגדיל את האיגוד ואת כוחו להשפיע על מקבלי החלטות ורשויות בתחומים שבסופו של דבר ישפיעו מהותית על השגרה המקצועית שלך. מקבלי ההחלטות והתקשורת מקשיבים למי שיש לו כוח. ככל שיהיו יותר מטפלות ומטפלים חברים באיגוד - ככה יהיה לו יותר כוח, נוכחות ומשמעות מול הגורמים השונים. אנחנו מכירים את זה היטב מארגוני המורים ואיגודי עובדים בתעשייה. אם זה לעצור הצעות חוק שעלולות לפגוע במעמד המקצוע או לקדם הצעות חוק שמחזקות אותו, להביע עמדה בנושאים אקטואליים, לקבל מקום על הבמה הציבורית ובסופו של דבר, לקדם את מקצועות הטיפול למקום הראוי להם - בראש המקצועות המוערכים והמתוגמלים בישראל - במערכת הציבורית ובשוק הפרטי. לצערנו, זה ממש לא המצב היום וזה נובע, בין היתר, מחולשת האיגודים המקצועיים.

שתי נשים על רקע צמחייה, מתבוננות במסך טלפון
כמה מהאיגודים המקצועיים המובילים בעולם הטיפול, שאנחנו גאות לשתף איתם פעולה

4. רישוי והסדרה

בחלק גדול (מדי) ממקצועות הטיפול בישראל, עדיין אין הסדרה חוקית. זה אחד המאבקים החשובים ביותר שאמורים להוביל האיגודים המקצועיים ושוב - גם כאן - ככל שיותר מטפלות ומטפלים יתאגדו - הסיכוי לקדם את ההסדרה יגדל.



5. התפתחות מקצועית

כולנו יודעים היטב שהלמידה המקצועית לא מפסיקה עם קבלת התעודה / התואר. האיגודים המקצועיים מפיקים השתלמויות, ימי עיון, קורסים, סדנאות והכשרות המשך, שתומכים בהתפתחות ובקידום המקצועי הן בתחומי הטיפול השונים והן בתחומי ניהול ושיווק הקליניקה. בדרך כלל במחירים מסובסדים ונגישים בהשוואה לשוק ועם תו תקן ואיכות שאפשר לסמוך עליו. אנחנו ב"לטפל בעסק" גאות לשתף פעולה עם האיגודים המקצועיים המובילים בעולם הטיפול הישראלי בקורסים להקמת קליניקה, בסדנאות שיווק, בהרצאות מגוונות פרונטליות ומקוונות ובהשתתפות בכנסים של האיגודים עם התוכן שלנו.

6. כוח כלכלי

כולנו יודעים כמה משתלם להיות ב"חבר", נכון? ככל שהכוח של איגוד מקצועי גדל - היכולת שלו להשיג הטבות כלכליות לחבריו וחברותיו גדל. בין אם זה הטבה ברכישת ביטוח מקצועי, הנחות על ציוד לקליניקה, מערכת חשבוניות או סליקת אשראי במחיר מיוחד - השתייכות לאיגוד יכולה לחסוך לך מלא כסף בהוצאות התפעול השוטפות.


6. ידע ומידע על מה שקורה בתחום

לא לכל מטפל ומטפלת עצמאיים יש מקורות מידע עדכניים על מחקרים והתפתחויות בתחום המקצועי - בארץ ובעולם. איגודים מקצועיים רבים מפיצים תוכן מקצועי בעל ערך, ישראלי ובינלאומי ומאפשרים לך להישאר מעודכנ.ת ומחובר.ת.


8. הסברה מול הקהל הרחב

במקצועות טיפול רבים חלק מהאג'נדה היא קידום מעמד המקצוע בעיני קהל המטופלות והמטופלים. לאיגודים יש את הכוח (הכלכלי והשיווקי) לקדם קמפיינים של מודעות והסברה, שאין למטפלות או מטפלים בודדים.


 

ואם אין בכלל איגוד במקצוע שלי? ואם יש איגוד אבל הוא לא מתפקד?

אז זה בדיוק המקום לעשות מעשה. אם התחושה שלך היא שאין לך ייצוג הולם - זאת הזדמנות לדאוג שיהיה, לחבור למטפלים נוספים, ליזום ולקחת חלק פעיל.

ובסוף בסוף חשוב לנו להגיד סחטין ושאפו וכל הכבוד למטפלים ולמטפלות שעומדים בראש ושפעילים באיגודים המקצועיים, בהתנדבות מלאה ועושים לילות כימים כדי לממש את כל הדברים האלה.



Comentários


bottom of page